علائم خرابی وایر شمع را در بسیاری موارد با علائم خرابی شمع و کوئل اشتباه می گیریم. ولی با یک چک کردن ساده قطعه به راحتی می توان به خرابی وایر پی برد. در ادامه همراه ما باشید تا این تست ساده را یاد بگیریم.
بسیاری از قطعات مورد استفاده در موتور خودرو دارای طول عمر مفید و زمان تعویض وایر شمع هستند. در صورت استفاده بهینه و استاندارد از این قطعات، آن ها باید در زمانی که طول عمرشان تمام می شود تعویض شوند.
در بسیاری از موارد رانندگان محترم از این قضیه مطلع نیستند و با استفاده بیش از حد از قطعه معیوب باعث خسارت زدن به موتور خودرو و افزایش هزینه های خودشان می شوند.با این نوشتار ما درباره قطعه مهمی به نام وایر شمع صحبت می کنیم و قصد داریم در باره دلایل و علائم خرابی وایر شمع خودرو کمی صحبت کنیم. با ما همراه باشید.
تعریف وایر شمع
وایر شمع حرفه ای رابط بین کوئل و شمع های خودرو هست و برق تقویت شده را از کوئل گرفته و به سر شمع ها می رساند.
این قطعه طوری طراحی شده است که علاوه بر این که برق تقویت شده را بدون هر گونه برق دزدی و نشتی منتقل میکند، از ایجاد هرگونه پارازیت هم جلوگیری می کند. وجود پارازیت هم برای قطعات الکترونیکی و هم برای راننده و همراهان مضر بوده و در طولانی مدت می تواند خطرناک باشد.
7 دلیل خرابی وایر شمع
وایر شمع در فضای داخل موتور فعالیت می کند و با انواع ناملایمات سر و کار دارد. این ناملایمات می توانند بر روی سایر قطعات مثل وایر شمع تاثیر بگذارند و طول عمر آن ها را کم کنند. برخی از این موارد قابل حل و برطرف شدن هستند مثل روغن ریزی، رطوبت، اسید و… که در صورت برطرف شدن روی قطعات آسیب جدی وارد نمی کنند.
دلایل مهمی که باعث خرابی وایر شمع می شوند در ذیل آورده شده اند:
- تمام شدن طول عمر استاندارد وایر
- ریختن اسید، روغن، آب و ضد یخ بر روی وایر شمع
- بالا رفتن مقاومت وایر شمع
- غیر استاندارد بودن وایر شمع
- حرارت بالای موتور
- خرابی در اثر نصب و بازدید غیر استاندارد
- برق دزدی در اثر پاره شدن سری ها یا کابل
در هنگام خرید وایر شمع باید از برند و کیفیت آن مطلع باشید تا دچار هزینه های گزاف تعویض دوباره نشوید. ما در شرکت پارس صنعت به شما این اطمینان را می دهیم که اگر وایر شمع ما در مدت زمان کمتر از یک سال دچار خرابی ناشی از کیفیت کالا باشد بدون هیچ بهانه ای آن را برای شما تعویض کنیم. وایر های کینگ تمام سیلیکون و بوبین دار بوده و برق را به خوبی به سر شمع ها منتقل می کنند.
روش های تشخیص وایر شمع خراب
اگر خودرو علائمی را که در قسمت بعدی لیست کرده ایم داشت، ابتدا باید مطمئن شویم که این علائم از شمع، وایر یا کوئل هست. ما در این نوشتار با تست وایر کار داریم که در ادامه آن را بازگو می کنیم.
تست اول- هنگامی که موتور سرد هست، وایر شمع ها را بیرون آورده و با استفاده از اهم متر مقدار مقاومت و یا قطع شدگی وایر شمع را تشخیص می دهیم. اگر مقدار مقاومت وایر بیش از حد بالا بود و یا ارتباط وایر قطع بود، آن را با وایر شمع نو جایگزین می کنیم.
تست دوم- وایر شمع ها را یکییکی از روی شمع خارج می کنیم. اگر موتور بد کار کرد، نشان دهنده این هست که وایر سالم بوده و قطعی ندارد. اگر در کارکرد موتور اختلالی ایجاد نشد، وایر شمع مشکل داشته و باید تعویض شود.
تست سوم- در هنگام شب و در تاریکی کاپوت را بالا زده و وایر ها از نظر برق دزدی چک می کنیم. برق دزدی وایر ها در تاریکی به راحتی مشاهد می شوند.
7 نشانه و علائم خرابی وایر شمع خودرو
قطعات مورد استفاده در خودرو به هر دلیل دچار خرابی می شوند. پس از خرابی این قطعات علائمی در خودرو نمایان می شود که باعث بد کار کردن خودرو می شوند. با دیدن نشانه های خرابی قطعه، به بررسی و بازدید می پردازیم و پس از پیدا کردن قطعه معیوب آن را تعمیر یا تعویض کردن و عیب را برطرف می کنیم. در مورد وایر شمع هم به همین نحو عمل می کنیم و در صورت مشاهده هر کدام از علائم خرابی وایر شمع که در ذیل عنوان شده است، وایر شمع را بازدید کرده و در صورت نیاز آن را تعویض می کنیم:
- افزایش مصرف سوخت
- بدکار کردن موتور و سه کار کردن موتور
- کپ کردن ماشین در هنگام شتابگیری اولیه
- ریپ زدن خودرو در هنگام شتابگیری اولیه
- روشن شدن چراغ چک
- ایجاد ترک های ریز روی چینی شمع
- پارگی وایر شمع